Download app

April doet wat ‘ie wil

Leuk man, dat je kaarten hebt voor Pleinvrees/Dockyard/een Koningsdag festival. Vergeet niet dat het Nederland is en april. Wij helpen je.

Hé! De zon! Hé! Wolken! Hé! Een dreigende lucht die dusdanig kolkt alsof er zwarte magie aan te pas is gekomen! Hé! Hagel! Hé! Het voelt ineens alsof het vriest! En ik sta net lekker te raven in m’n hotpants/wife beater.

Dat kan dus in een notendop jouw festivaldag zijn deze maand, maar dat hoeft niet! Schrijf even mee en doe je inkopen.

#1
Een inkopper, maar wel eentje die nog te vaak ontbreekt in de festivaltas dan wel fanny pack: de poncho. En dan dus wel de wegwerp poncho, want die natte kledder wil je daarna echt niet meer in de 10 centimeter hoeven vouwen als je ‘m uitdoet. Beste vijftig cent tot één euro ever spent.

Wegwerponcho

#2
Ook wel een inkopper, maar hiervoor geldt hetzelfde: ook dit product wordt te vaak vergeten. Een mini zonnebrandcrème wanneer je verwacht dat het een (semi) lekkere dag gaat worden kan je spookgezicht (want, net winter geweest) redden van een premature verbranding. Het is misschien nog zomer, maar die zon is al fel, geloof ons.

zonnebrand

#3
Panty’s zijn je vrind. Overdag kan die eerder genoemde hotpants prima, ‘s avonds zou je willen dat je dat mooie glimmende dekentje van de EHBO mocht lenen. Stop een panty in je tas en stop die bij je jas in de kluisjes, klaar!

panty

#4
Weet je al dat het op een zeker moment van de dag echt flink gaat gieten? Fak it, doe gewoon Wellies aan. Vooral op meerdaagse festivals kan het echt een pleurisbende worden, en dan dank je god op je blote knieën (die worden dan wel modderig) dat jij lekker met je rubber laarzen overal dwars doorheen kunt baggeren – Kijk ze shinen.

festival-wellies

#5
Rubber laarzen too much? Neem in ieder geval droge sokken mee. Is wel lekker als je daarna naar een after party gaat.

0000938_rj-heren-sokken-streep

Dan nog één tip: laagjes, laagjes, laagjes. Lekker weer wanneer je van huis gaat? Warm genoeg voor korte mouwen en broek? Prima, pak even een jas en een vest mee en gooi die samen met bovenstaande spullen in je kluisje op het festivalterrein. Zo tegen zeven uur wanneer de zon begint afscheid te nemen, maak je een warm dansje van geluk.

Veel plezier!

Related posts