Download app

Featured Festivals – Part 9

Voor jou in de aanbieding: de laatste editie van Bloc. of anders misschien een festival die je lekker achter Kingsday kunt plakken, omdat je never stopped met feesten? Het liefst niet althans. Immaright? En je weet het: zit er iets tussen? Zet ‘m in je favorieten in de app en je mist niksnakkesnada meer!

Bloc.
Blok maar vast een weekend voor Bloc. Weekend. Zeiden we dat echt? Ja. Als een beetje van elektronische muziek houdt, kun je namelijk maar beter dit festival in Minehead, England bezoeken, yea!? Maar even zonder shittings, de line-up mag er zeker zijn. Doet ons een beetje aan Dekmantel Festival denken. Maar dan abroad. En een stuk eerder. Halverwege maart kun je namelijk al staan raggen. Mocht dit festival op je bucketlist staan, ga nu. Het is de laatste editie. Na tien jaar houdt de organisatie het voor gezien. Roep dan ook even “hoi” naar Fatima Yamaha a.k.a. Bassie Bron, ja? Vindt ‘ie leuk.

Womad Festival
Ook in Engeland te bezoeken: het Womad Festival. Eigenlijk schrijf je Womad ALL CAPS. MAAR DAT DOEN WIJ LEKKER NIET. Eind juli vindt het festival plaats in het Charlton Park – Carlton Park!? – Nee, Charlton Park. Dat ligt in Malmesbury, Essex. Het festival is erg internationaal georiënteerd met artiesten van over de hele wereld, dans, kunst en lekker eten. Easy going, non?

Paaspop
Met Pasen is het Nederlandse Schijndel het epi-party-centrum. Het wordt ook dit jaar weer een lekkere bende voor wie besluit dit festival te bezoeken in plaats van naar de kerk te gaan. Op het program? Nou, wat dacht je van de Jeugd van Tegenwoordig, de Sluwe Vos, Jack Parrow, the Golden Earring, John Coffey en nog een hele buts. Gemiddeld heeft Paaspop namelijk zo’n 175 acts, laten ze trots weten op hun website. Ook cabaret, alles. Jij vermaakt je wel daar, hè? Stuur je een kaartje of een WhatsAppie ofzo? Leuk!

Printemps de Bourges
Klinkt fancy, of niet? Lente in Bourges betekent het. Want het vindt plaats in de lente, in Bourges, in Frankrijk. Had je niet verwacht hè? Halverwege april (en dat is al soort van bijna!) kun je je hooikoortsmedicatie weer van stal halen wanneer je je tas inpakt voor dit evenement. Maar dat boeit niet, want zon, want lammetjes, want bloesem, want: het begin van het festivalseizoen! Check hier vooral veel Franse artiesten en vertel ons naderhand hoe deze veertigste editie van het festival verliep, ok si?

Donaufestival
Mocht je na Koningsdag nog niet genoeg fissa in de benen en alcohol in je bloed hebben zitten, dan kun je ‘m lekker doortrekken en naar het Donaufestival in Oostenrijk afreizen. Shackleton, Omar Souleyman, dj Koze, Le1f en nog veel meer artiesten zullen ervoor zorgen dat jij je niet verveelt daar aan de Donau. We kunnen ons vervelendere dingen voorstellen, nou, nou, nou.

Dames, heren. Onze featured festivals zitten erop en erin (de app). Maar weer niet getreurd, je blijft gewoon lekkere festivalnieuwtjes lezen als je ons blog in de gaten houdt, en er zijn nog meer festivals te ontdekken in de app. Dus doe dat vooral. Viel spass en een behouden vaart!

Related posts