Download app

Lekker betrouwbaar, Axl

Ok, het is een rockster en het hoort er allemaal bij, maar met een aankomende reünietour van Guns N’ Roses op het program willen we toch graag voorbereid zijn op een mogelijke teleurstelling. Zie hier: de beste redenen waarom frontman Mr. Axl Rose zijn eigen shows uitstelde of helemaal niet bijwoonde.

Een turbulent leven met vrouwen, drugs, heel veel drank en afterparty’s. Dat biedt inderdaad niet de beste voedingsbodem voor een leven waarin je al je gemaakte afspraken keurig in je agenda schrijft zodat je fris gewassen en een kwartier te vroeg aanwezig bent. Axl Rose kan hierover meepraten. De Guns N’ Roses zanger maakt er weleens een potje van (Jan Smeets noemt de boeking van de band voor Pinkpop 2016 niet voor niets “te risicovol“). De band gaat echter wel degelijk touren dit jaar. Zo staan ze onder andere op het Californische festival Coachella. Wij vragen ons af of Axl de volgende redenen om niet op te komen dagen of shows uit te stellen, kan overtreffen.

#1Ik ben nog letterlijk high

In 2002 ging de band na negen jaar weer het podium. Fans waren lyrisch en stonden 100% vooraan bij het openingsconcert. Totdat het publiek hoorde dat er een technisch mankement met Axl’s vliegtuig roet in het eten gooide. Rose was nog onderweg toen de band allang het podium op had gemoeten. De show werd gecanceld terwijl de rest van de band wél aanwezig was. Door veel wiet, hasj en sterke drank werd de sfeer snel grimmig. En op een zeker moment moesten er zelfs attack dogs aan te pas komen om de boel onder controle te houden.

#2 De politie is naar me op zoek, dus ik ga even naar een andere stad, ok!?

Ja, ja, ja. Je bent rockster of je bent het niet. Een opstootje tijdens een concert in juli 1992 zorgde ervoor dat Rose niet meer welkom was in de desbetreffende stad toen hij het weer wilde aandoen voor ‘n optreden. Helaas voor het publiek kwam hij daar vijftien minuten voordat hij het podium op moest achter, waardoor de afzegging een grote verrassing was voor alle fans. Die stonden natuurlijk na maanden lang voorpret met G N’ R t-shirt aan peentjes te zweten van excitement op de eerste rij en mochten met de staart tussen de benen weer naar huis.

#3Ik kan niets confirmen, maar ik houd wel van Taco Bell

Vrij recentelijk had de rooie frontman nog bij beroepsgrappenmaker Jimmy Kimmel moeten zitten voor een interview waarin hij zou praten over de optredens die er waarschijnlijk aankwamen, daar werd (o.a. op de website van de band) al een tijdje naar gehint. Maar daar had ‘ie dus even geen trek in. Waarom wilde hij niet zeggen. Waar hij wél trek in had, was Taco Bell. Dat liet hij zijn volgers op Twitter ook maar wat graag weten: “The only thing I know ‘confirmed’ is my LOVE of Taco Bell! Mmmmm … Taco Bell!! Happy New Years!!” Ok, is goed, Axl.

#4 NEE, ik kijk nu even de Turtles, ja!?

Wanneer je als fan hoort dat Rose weer eens laat is voor een optreden, stel je hem misschien voor met een bottle of Jack en een wit neusje in de coulissen, terwijl hij twee vrouwen tegelijk tongt en in de konten knijpt. Kan. Zal vast ook weleens zijn gebeurd, vermoeden we. Op 28 december 1991 echter, was Axl te druk met het kijken van the Teenage Mutant Ninja Turtles II. Hij zat voor de volle 100% in de The Secret Of The Ooze. Laat dat even op je inwerken. Kun je dat zo’n man eigenlijk kwalijk nemen? Nee.

Related posts