Download app

Onze favoriete Belgen op Pitch

Ha! Het Amsterdamse festival Pitch maakte weer een buts namen bekend en één daarvan zijn onze Belgische lievelings: Soulwax! We zetten even wat magnifieke momenten van de broers Dewaele op ‘n rijtje.

Uit 1998 komt deze track. Ik was toen elf en begon dit te luisteren toen ik pakweg vijftien was, maar ik zag vandaag pas deze parel van clip en ga sowieso dj Francis bellen voor mijn volgende huisfeestje.

Met hun zijproject van de band gaan de broers als 2ManyDj’s ook lekker los en draaien over de gehele globe. Mocht je het concept niet kennen: in de eerste paar seconden wordt het idee je even uitgelegd. Albumcovers die tot leven komen dus? Si, si, goddamn right.

RSWX presents Dave from Radio Soulwax on Vimeo.

Als je één ding van de broers moet weten, is dat dat ze van Bowie houden. Veel houden. Check bovenstaand tribute maar eens. Ze maakten het drie jaar geleden en casten een androgene vrouw als Bowie, precies de grenzen van seksualiteit opzoekend zoals Bowie dat zelf altijd deed. Tof!

Gaat dat zien! Als één film de hilarische gekheid van onze Zuiderburen goed weergeeft, dan is het Belgica. Onze vrinden van Soulwax maakten de soundtrack, maar dat had je natuurlijk álláng gehoord aan de typische Soulwax sound.

Amai, we krijgen zin, zin, zin! Zie jullie op Pitch David, Stephen en aanhang!

Related posts