Download app

Featured Festivals – Part 2

Happy sweet ’16! Katertje van oud & nieuw is weg geslapen dan wel weg gewerkt met superfoods, toch? Mooi! Dan kun je je weer verheugen op heel veel bier op heel veel festivals in heel veel landen. In ons tweede deel van onze featured festivals lees je weer in het kort waarom deze festivals nou zo leuk zijn. Overtuigd? Zet ze tussen jouw favorieten in de app en je blijft gemakkelijk op de hoogte van alle ins en outs rond deze festivals!T in the Park

Kijk nog maar eens goed naar Trainspotting voordat je T in the Park bezoekt, het festival wordt namelijk gehouden in de Schotse Strathallan Castle fields. De line up is divers, van dance tot pop tot rock. De smaak is bij elk van de zeven podia die het festival telt weer net even anders. Vorige editie betraden onder andere The Libertines, Avicii, George Ezra en Seasick Steve de main stage. Op de andere podia kon je o.a. genieten van Alt-J, Hot Chip en The Prodigy. En de T in de naam verwijst gewoon naar de brouwerij die het festival organiseert – Tennent’s Lager Brewery – dus dat gaat helemaal goedkomen met die party. Je kunt er van 8 tot 10 juli terecht.

Isle of Wight

Pak je regenlaarzen maar vast in voor dit festival, want het Isle of Wight festival kan zeker een modderige bedoening worden. Maar dat mag de pret zeker niet drukken. De sfeer wordt er misschien juist wel beter van in het in – inderdaad – de Isle of Wight gelegen Seaclose Park in Newport. Het festival, dat dit jaar van 9 tot 12 juni plaatsvindt, wordt niet voor niets ook wel het “Engelse Woodstock” genoemd. Dit jaar komen onder andere veteranen Iggy Pop en de heren van de Buzzcocks optreden, dus dat belooft veel goeds! Er zijn nog maar een aantal namen bekend van de verdere line up, maar je kunt gemakkelijk op de hoogte blijven door het festival toe te voegen aan jouw favorieten.

Download

Als je van rock houdt, kun je je geluk niet op als je van 12 tot 14 juni het Engelse Donington Park bezoekt. Daar vindt namelijk het Download festival plaats, en dat belooft een ruige boel te worden met rock en metal van de bovenste plank. Rammstein, Korn, Nightwish en Iron Maiden zijn deze editie onder andere van de partij. Vorig jaar was er enige consternatie over het gebruik van gezichtsherkenning techniek waarmee het gezicht van iedere bezoeker gescand zou werd. We houden het in de gaten.

Sónar

Zitten die festivals in het Verenigd Koninkrijk wel gebakken? Halverwege juni kun je ook naar het Spaanse Barcelona afreizen voor wat festivalgeweld. Hier staat er van 16 tot 18 juni een hele hoop elektronische muziek op de menukaart. Oud gedienden en nieuwkomers in uiteenlopende genres kun je in het echie zien als je een kaartje koopt. Wat je deze editie kunt verwachten? New Order, Fatboy Slim, Hudson Mohawke en Oneohtrix Point Never hebben inmiddels bevestigd en recordlabel Ed Banger (Ken je nog van Justice!?) gaan hun eigen house party bouwen.

Parkpop

Liever Nederlands en lekker gratis? Jawoor, dat kan ook gewoon. Wanneer je 26 juni naar het Zuiderpark in Den Haag afreist, hoef je geen cent te lappen bij de poort. Parkpop is het grootste gratis popfestival van Nederland. Vorig jaar kon je op de drie verschillende podia onder andere Frans Bauer en de heren van Chef’s Special bewonderen. En dat voor 0 euro. De eerste namen van de komende editie worden binnenkort bekend gemaakt, dus voeg het festival vooral toe aan jouw favorieten als je op de hoogte wilt blijven.

We hopen dat je blij bent met de tweede batch van onze featured festivals. Wederom speciaal voor jou geselecteerd. Meer weten? Voeg ze alvast toe aan je favorieten en blijf op de hoogte, en houdt ondertussen ons blog in de gaten voor nieuwtjes en de rest van onze selectie!

Related posts