Download app

Featured Festivals – Part 3

In het nieuwe jaar gaan we gestaag door met onze missie om je onze featured festivals voor te stellen. Deze week zijn het weer vijf fijne in binnen- en buitenland. En je kent de drill, zet ze alvast in jouw favorieten in de app om de hoogte te blijven.

Glastonbury
“GLASTOOOOOOOOO!” Zie je jezelf al schreeuwend tussen de Engelsen staan eind juni? Misschien heb je al een kaartje, misschien moet je nog opzoek naar een toegangsbewijs voor dit inmiddels uitverkochte festival. Uitverkocht? Si. Glastonbury staat erom bekend snel door de kaartjes heen te zijn. En dat terwijl er toch zo’n 135 duizend verkocht worden. Tip: als je je via deze link registreert, heb je in de lente waarschijnlijk weer een kans om een golden ticket te verkrijgen. Reeds op het program voor aankomende editie? Er zijn dit jaar traditiegetrouw weer véél rumours die de ronde doen over de invulling van het grote en eclectische programma van het festival. We houden het in de gaten!

Defqon.1
‘Weekend Warriors Unite’, de organisatie van het dancefestival roept alle krijgers op om van 24 tot 26 juni weer een feestje met hen te vieren op het evenemententerrein Biddinghuizen vlakbij pretpark Walibi. En een beetje krijger moet je inderdaad wel zijn. Want gutogut, het gaat er hard aan toe bij Defqon. Hier kun je heen voor je ultieme fiks aan hardere stijlen. Wij vragen ons in ieder geval al af wat de anthem wordt van dit jaar. Mocht je er vorig jaar bij zijn geweest, dan bezorgt deze je vast een kippenvelmomentje.

Hurricane
In de buurt van het Duitse Bremen vindt eind juni een nieuwe editie van Hurricane plaats. Van 24 tot 26 juni kun je een feestje vieren op de motorracebaan van Scheeßel. Op de eerste editie in 1973 traden onder andere Lou Reed en Chuck Berry op. Ja, echt. Het festival verdween toen een paar decennia, maar is sinds 1997 going strong. Deze editie beloofd weer even divers als vorige jaren te worden. Zo hebben onder andere Rammstein, Mumford and Sons, Boys Noize en The Hives bevestigd. Orkaantje, hoor!

Rock Werchter
De laatste dag van juni kun je je weer richting het Vlaamse Werchter begeven om de 42ste editie bij te wonen van Rock Werchter. Het jaarlijkse feestje dat ooit begon als eendaags rock en blues festival. Qua sfeer en line up is het een beetje de Belgische equivalent van Lowlands, maar dan net even groter. Gezellig toch!? En opperbaas Herman Schueremans doet ons een beetje denken aan de Vlaamse Jan Smeets (die van Pinkpop, weetjewel).

Roskilde
Tot plusminus de 14e eeuw was Roskilde de hoofdstad van Denenmarken. Tijdens het jaarlijkse terugkerende gelijknamige festival is het dat gewoon lekker wéér. Kopenhagen ain’t got nothing on that. Geen commerciële insteek bij Roskilde festival: de festiviteiten worden grotendeels draaiende gehouden door vrijwilligers, mooi toch!? Wat je deze editie, die 25 juni van start gaat, kunt verwachten? Acht dagen stampvol met 175 acts die komen optreden, waaronder Wiz Khalifa, New Order en Mac DeMarco

Volgende week lees je weer meer over vijf kakelverse festivals. Houdt ondertussen ons blog in de gaten voor andere leuke zaken!

Related posts