Download app

Featured Festivals – Part 4

Come rain or shine, come sun or niet normale vrieskou. Oké, da’s overdreven, maar we hebben liever een festivalzonnetje. Deze week lichten we in ieder geval weer vijf fijne uit, vier buitenlandse en één Hollandse. Zit er wat tussen? Blijf op de hoogte en zet ‘m in je favorieten in de app. Easy peasy!

Melt!
Bijna twintig is het festival inmiddels. Het Duitse Melt! dat ditmaal halverwege juli plaatsvindt, wordt dit jaar voor de negentiende keer georganiseerd. Mocht je je benen er weer af willen dansen in het openluchtmuseum Ferropolis vlakbij Leipzig, maak je dan maar vast klaar voor deuntjes van onder andere Ben Klock, Disclosure, Andhim, Boys Noize (live) en M83. Het kan er warm en stoffig zijn, maar hee, dat is alleen maar lekker, toch?

Fusion
Ook Duits en ook fijn is het Fusion Festival. Eind juni kun je hiervoor weer terecht bij het voormalig militair vliegveld Müritz Airpark in het noordoosten van Duitsland. Wist je dat je de naam eigenlijk schrijft volgens het Cyrillische alfabet? Je schrijft het dan zo: Фузион. Gelukkig spreek je het gewoon lekker op z’n Engels uitspreken. De line up van deze editie is vooralsnog in nevelen gehuld, maar we houden het uiteraard in de gaten.

Exit Festival
Het Servische Exit Festival is ontstaan uit een honderd dagen durend studentenprotest dat zo’n zestien jaar geleden plaatsvond. Inmiddels hebben de meeste festivalliefhebbers het festival weleens bezocht, zijn ze dit van plan of hebben dit natuurlijk allang gedaan. Exit wordt vooral gewaardeerd om de unieke locatie (een 18e eeuws fort, best wel tof, ja), de inwoners van het kleine stadje Novi Sad die erg gastvrij zijn en de lage prijzen. Het festival wordt dan ook georganiseerd door een non-profit organisatie. Wiz Khalifa, Bastille en Robin Schulz zijn voor deze editie bevestigd, en er komen nog veel meer namen aan.

North Sea Jazz
Miles Davis, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Lionel Hampton, Eric Clapton, Herbie Hancock, George Benson, Van Morrison en Erykah Badu. Ze stonden er allemaal. Het Rotterdamse festival dat ieder tweede weekend van juli plaatsvindt, weet altijd de groten der aarde te strikken. Geen tijd, zin of kun je geen genoeg krijgen? Dan ga je toch gewoon (ook) naar de editie in Curaçao die dit jaar voor de zesde keer wordt georganiseerd? Nog meer jazz en nog meer fest!

Dour
Bezoeken aan onze Belgische buren resulteren vaak in veel lol, chaos en zwarte gaten in het geheugen door overmatige drinkpartijen. Dat is precies wat het festival Dour je ook te bieden heeft. Al heb je dat laatste natuurlijk helemaal zelf in de hand, Dour levert je sowieso al deze ingrediënten voor een onvergetelijke (of juist dus wel, ja) festivalervaring. Het festival staat bekend om zijn gemoedelijke sfeer en de kans om er nieuwe groepen uit binnen- en buitenland te ontdekken. Er is nog maar een klein deel van de line up bekend. Keep you posted!

Volgende week weer een handvol verse! Houd ons blog in de gaten voor meer geinigs.

Related posts