Download app

Featured Festivals – Part 5

En wij maar denken dat we minder geld zouden uitgeven in januari. Wrong! De dure decembermaand mag dan misschien voorbij zijn, de portemonnee is nog steeds niet helemaal op het oude volume. (Oké, dat komt misschien ook omdat sommige kaartjes voor aankomend festivalseizoen al in de verkoop gaan – MOET ALVAST AANSCHAFFEN) Maar whatever, er zijn genoeg goedkope en festivals waar we óók nog heen kunnen. Check deze lading bijvoorbeeld, en voeg ze toe aan je favorieten in de app.

Kappa Futur
Halverwege juli is het goed toeven in het Noord-Italiaanse Turijn. Onder de Italiaanse zon (want die is meestal in overvloed aanwezig) bezoek je hier namelijk het door het gelijknamige sportmerk georganiseerde Kappa Futur festival. Als house en techno-liefhebber kun je hier je geluk niet op. Chris Liebing en Sven Väth zijn reeds bevestigd. Nou moet je alleen nog een keuze maken of je er één of twee dagen vol tegenaan gaat. Een kaartje kost maar een paar tientjes en een passe partout nog niet eens vijf. Kun je de rest uitgeven aan andere dingen.

Tramlines
“Nog maar 178 dagen te gaan”, staat er op de website van de organisatie van het Engelse Tramlines festival. Het aftellen is dus reeds begonnen en ze hebben er zin in. Mag ook wel, want de afgelopen jaren zijn keer op keer geslaagde (en goedkope!) feestjes geweest met grote namen. Om het hele driedaagse festival bij te mogen wonen koop je een ticket voor 42 pond. Met dit ticket bezoek je zowel het dag- als het nachtprogramma. Er zijn al wat namen bekend, zo komen onder andere De La Soul, Basement Jaxx, Buzzcocks en Surgeon langs. Wat was het ook alweer? Ohja, nog maar 178 dagen. Joe!

Woodstock Festival
Doe je ogen even dicht en roep het beeld van, zeg, de camping van Lowlands in je op. Tikkie druk hè? En soms best een eindje lopen, al haring ontwijkend ninja style ook nog. Niet supererg, hoort erbij, maar doe nu nog heel even je ogen dicht en roep dan het volgende beeld in je op: een gratis festival waar je overal mag kamperen. Naast de Dixies, naast het podium, onder een zelf gefabriceerd partytentje. Geinig toch? In Polen kan het, en het heet niet voor niets Woodstock, want Peace, Love & Happiness is er genoeg. Oh, en modderbaden, daar staat het festival ook om bekend.

Zwarte Cross
Eén van de Achterhoekse hoogtepunten is het, de Zwarte Cross. Gekkigheid, muziek, stunts, theater en humor. Tante Rikie zorgt dat het allemaal aanwezig is. “Was heel Nederland maar zo gezellig als de Zwarte Cross”, aldus de organisatie. En daar zijn wij het roerend mee eens. Mocht je er bij willen zijn dit jaar, twijfel dan niet te lang. De kaartverkoop gaat hard. Check voor de laatste updates hierover de Facebook-pagina van het festival. Daar houden ze je goed op de hoogte.

Donauinselfest
Nog meer gratis? Ja, hoor! Voor dit Oostenrijkse festival hoef je geen knaken neer te leggen. Het enige wat je hoeft te doen, is je eind juni richting Wenen te begeven. Waar de voor ons redelijk onmogelijke naam van het festival vandaan komt? Nou, het vindt dus plaats op het Donauinsel, oftewel het Donau Eiland. Een eilandje vlak voor de kust van Wenen dat zo’n 21 kilometer lang en 250 meter breed is. De namen van de line up van vorig jaar maken ons wat nieuwsgierig, want die zijn niet allemaal even internationaal bekend. Wel represent waren the Common Linnets. Juist, Nederlanders. En trouwens ook artiesten als Hudson Mohawke, Madcon, Fritz Kalkbrenner en Natalie Imbruglia. En met een beetje ontdekken en checken is ook niks mis!

Daar zitten wel een paar fijne bij toch? You know the drill: volgende week meerrr.

Related posts