Download app

Featured Festivals – Part 6

Deze week houden we het voornamelijk lekker dichtbij huis. Maar liefst vier van het handjevol festivals kun je bereiken met een paar uurtjes in de trein of auto. Ook weleens fijn toch? Zoek er één (of twee, of drie, of whatever) uit die je leuk vindt en zet ze in je favorieten in de app. Hoef je helemaal niksnakkesnada meer te missen!

Solar Weekend
Véél kleur, kunst, spelletjes en waterpistolen. Waterpistolen? Si! Want wie Solar zegt, zegt waterpistolengevecht. Dit jaar vindt het festival van 4 tot en met 7 augustus plaats, dus waarschijnlijk sta je dan gewoon lekker met de zon op je bol iedereen naar z’n grootje te schieten met je super soaker. Lekker toch? Als je van pop, dance en creativiteit houdt (het thema van dit jaar is ArtyFarty) doe je er verstandig aan een kaartje aan te schaffen.

Dance Valley
Eén dag knallen op Dance Valley. Dat kan dit jaar weer op 13 augustus. Wie het festival een keer heeft bezocht, weet het natuurlijk allang: de naam van het festival doelt op de Main Stage die zich in een grote kuil/vallei bevindt. Vorig jaar stonden hier onder andere Don Diablo, Audio Bullys en Sander van Doorn hun kunsten te vertonen achter de decks, met Showtek als afsluiter. Dus, stop talking, start dancing and spread the valley fever!

Pukkelpop
Doe de Hasselt. Sorry, flauw. Maar serieus, wie rond 17 augustus naar Hasselt in België afreist zal waarschijnlijk niet worden teleurgesteld. Over het algemeen weten onze Belgische buren immers een goed feestje te geven. Je kunt nu als ‘simpele ziel’ a.k.a. niet direct betrokkene bij het festival tóch invloed hebben op het programma van dit jaar. Je hoeft dan alleen even een lijstje door te geven van de artiesten die je graag wilt zien. Tof toch?

Lowlands
De hype rondom Lowlands píékte! Ennn zakte in. Vorig jaar was het festival niet uitverkocht en sloot de organisatie om die reden twee van de zeven campings. Maar of het festival dood is? Zeker niet. De eerste namen van de line up van aankomende editie zien er veelbelovend uit. Wat dacht je van: Oscar and the Wolf, The Last Shadow Puppets, LCD Soundsystem, Disclosure, Eagles of Death Metal, Chris Liebing & Speedy J, M83, Paul Kalkbrenner, en zo kunnen nog wel een tijdje doorgaan. Fak dat, we gaan gewoon weer naar Lowlands dit jaar, dus! #LL16 Zei je nou hashtag? Eh, ja.

Sziget
Zoek je de pret toch liever buiten de Benelux? Dan kun je altijd nog naar Sziget voor een marathonsessie. Koop je een kaartje voor dit festival, dan ben je van 10 tot en met 17 augustus onder de pannen. En die pannen bevinden zich in Boedapest, Hongarije. Hier kun je met 400 duizend man feestvieren op het Óbuda-eiland. Als je dáár niet vrolijk van wordt, dan weten wij het ook niet. Pfff, hou op met me. Is het in ieder geval al lente inmiddels?

Nee, dat is het nog niet! Geeft niks, komt vanzelf. Voor je het weet, is het festivalseizoen weer begonnen. Blijf ons blog checken en we slepen je erdoorheen. Samen is niet alleen.

Related posts