Download app

Featured Festivals – Part I

Zo vlak voor de feestdagen ben je misschien druk bezig met het maken van goede voornemens. We helpen je daar graag een handje bij! Misschien wil je in het nieuwe jaar sparen voor een van deze festivals? Festive presenteert je namelijk onze met zorg geselecteerde featured festivals – nationaal en internationaal – en de komende maanden stellen we ze allemaal even kort aan je voor. Maak kennis met de eerste vijf! (En zet deze alvast in je favorieten in de app, zodat je niets hoeft te missen!)

Nuits Sonores
Deze Franse ‘Sound Nights’ vinden plaats in het oostelijk gelegen Lyon. Het festival kun je lekker vroeg in het nieuwe jaar bezoeken, van 4 tot en met 8 mei ben je deze editie namelijk onder de pannen als je een kaartje koopt. Nuits Sonores staat bekend om zijn mix tussen grote namen en nieuwkomers en is voornamelijk electronisch geörienteerd. Uniek aan het festival is het feit dat het de hele stad Lyon als het ware overneemt: de meest unieke locaties in de stad (wel 50 vaak!) vormen het toneel. Denk bijvoorbeeld aan een oude gloeilampfabriek of zwembad aan de Rhone. Afgelopen editie maakten o.a. Marcel Dettmann, Moodymann, Laurent Garnier en Jamie XX er een feestje van.

Rock in Rio Lisboa
Rio? Lissabon, dus, ja! Het festival mag dan zijn roots in Rio de Janeiro hebben liggen, er zijn al vele uitstapjes naar Lissabon gemaakt. De Braziliaanse organisator achter Rock in Rio gaat gewoon gezellig de hele wereld over met zijn concept. In 2015 was zelfs Las Vegas aan de beurt. En in 2016 komt het festival voor de zevende keer naar de Portugese hoofdstad. Wat je kunt verwachten als je een kaartje boekt voor aankomende editie in mei? Het park Parque da Bela Vista dat volledig in het teken staat van rock, met een bomvolle randprogrammering incluus snowboarden en kindervertier. Bekende namen die vorige editie voor vermaak zorgden waren o.a. Metallica, Deftones en The Gaslamp Killer in het rock weekend en Taylor Swift, Mayer Hawthorne en James Bay in het pop weekend.

Weather Festival
Begin juni (3 tot en met 5, om precies te zijn) kun je je geluk als house en techno liefhebber niet op in Parijs. Het in het Franse park ‘Bois de Vincennes’ gehouden Weather Festival is een marathon van open air dancemuziek in verschillende stijlen. Op vier stages kun je beuken dan wel zwieren op de sets van dj’s als Blawan, Robert Hood, Floating Points, Ben Klock en Jeff Mills. Misschien een goed begin-van-het-seizoen alternatief voor als je niet kan wachten tot de nieuwe editie van Dekmantel Festival in augustus?

Rock am Ring
Begin juni is het ook tijd voor het Duitse Rock am Ring, gehouden op het vliegveld van Mendig in de deelstaat Rijnland-Palts. Vorige editie op deze locatie is blijkbaar goed bevallen, want het langlopende festival strijkt er nu voor de tweede keer neer. Eén tipje van de sluier kunnen we al oplichten: Black Sabbath zal voor de eerste en laatste keer optreden op Rock Am Ring 2016. In originele bezetting tourt de band komend jaar voor de allerlaatste keer.

Pinkpop
Mocht je de andere festivals (nog) niet kennen, deze sowieso wel. Al is het alleen al vanwege de beruchte roze visserspetjes die je rond pinkster in grote getallen ziet langskomen op NPO3. Dit jaar valt het Pinkpop weekend op 10 tot en met 12 juni. Het festival van opperbaas tevens ouwe dibbes Jan Smeets heeft voor aankomende editie alweer wat bekende namen uit de hoge hoed getoverd. Zo staan Rammstein en the Red Hot Chili Peppers op ‘confirmed’.

Voilá, de eerste vijf festivals van onze featured festivals. Speciaal voor jou geselecteerd. Meer weten? Voeg ze alvast toe aan je favorieten en blijf op de hoogte, en houdt ondertussen ons blog in de gaten voor nieuwtjes en de rest van onze selectie! Wij gaan in ieder geval met festivalkriebels de kerstdagen in, ja toch.

Related posts